2012. január 31., kedd

Hivatalosan is vége

Bejelentem: Hivatalosan is vége a 2011-es Stevia tartási próbálkozásnak.

Totál elszáradt a növény minden próbálkozás ellenére.

De nem adjuk fel!

2012 tavaszán szerencsét próbálunk a jázminpakóca internetes rendelésével és újra neki futunk a tartásnak új erővel és lendülettel.

2 megjegyzés:

  1. Kedves Gábor!

    Nagy érdeklődéssel olvastam a bejegyzéseidet… és szomorúan láttam a kudarcot, h egyelőre vége! Remélem ez csak időleges… más fórumokon az láttam, h a sztívia (v. jázminpakóca) elég nedvességigényes növény. Nem biztos, h a hazai klíma kedvez neki. Mi viszont szeretnénk kipróbálni itt Törökországban… pontosabban az ország észak-keleti (kicsit a Mecsek-hegységre hasonlító) részén. Amúgy azon a vidéken leginkább manapság teaültetvények vannak, ill. páran a kivi termesztéssel is próbálkoznak. Magot, jó minőségű vetőmagot keresünk… ha lenne ezzel kapcsolatosan valami jó tipped, köszönettel fogadnánk. Olvastuk, h 10 mag kb. 1 ezer forint… az kb 8 török líra. Egy barátunk jön tavasszal látogatóba… talán tudna hozni. Itt feltételezésünk szerint (ahol a tea is szépen megterem) talán megfelelő lenne a klíma.
    Üdv. Ebubekir D. Ferenci (röviden csak Ebubekir hodzsa)
    Isztambulból (demirpress@gmail.com)

    VálaszTörlés
  2. Kedves Edubekir!
    Magnak sosem néztünk utána, mivel több helyen is azt olvastuk, a magról történő szaporítása majdnem a lehetetlennel egyezik. Nem csak rendkívüli törődés igényes, de a magok kikelési aránya is rendkívül alacsony (ha jól emlékszem, kb 5%).
    De rákeresve kidob pár találatot a Google magyar változata, ahol is telefonon lehet érdeklődni. Ennél többet nem tudunk, mi csak a palántával kísérleteztünk.

    Ám a folytatás várható. Tervünkben szerepel újabb palánták beszerzése, amiket már módszeresen óhajtunk karban tartani.

    VálaszTörlés